Složení arganového oleje

  • ESENCIÁLNÍ MASTNÉ KYSELINY – arganový olej obsahuje 20% nasycených a 80% nenasycených mastných kyselin. Patří mezi ně kyselina stearová, kyselina linolenová (30-33%-napomáhá při odbourávání tukových zásob, snižuje hladinu cholesterolu, antioxidační účinky, kosmetické účinky) a zejména kyselina olejová (45% - výrazně vyšší obsah má jen olivový olej). Tyto mastné kyseliny jsou nezbytné pro udržení fyziologický funkcí , ale nejsou v těle samy vytvářeny. Jejich přísun je zajištěn pomocí stravy. Tyto kyseliny představují základní materiál pro tvorbu a funkci buněčných membrán. Díky těmto kyselinám je posilována funkce jater, cév, srdce, lymfatický a nerovový systém, napomáhá při otocích, zánětech, a stimuluje krevní oběh
  • KAROTENOIDY – jedná se o přírodní antioxydanty, které bojují proti některým chorobám, napomáhají snižovat riziko tvorby rakoviny jako je rakovina plic, rakovina prostaty, nádor žaludku a zažívacího traktu. a poskytují také ochranu před chorobami srdce. Některé druhy karotenoidů pomáhají snižovat škodlivý cholesterol, který může způsobovat srdeční příhody nebo jiné cévní choroby.
  • SKVALEN – jedná se o přírodní organickou sloučeninu. Lidské tělo si jej vyrábí, skladuje a spotřebovává v játrech, mozku, slezině, ledvinách podkoží a reprodukčních orgánech. Skvalen je nejhojnějším zdrojem buněčného kyslíku. Arganový olej a i olivový olej obsahují 2x více množství skvalenu oproti jiným olejům.
  • STEROLY (fytosteroly) – arganový olej obsahuje zhruba 20% těchto sterolů a to zejména Alpha-Spinasterol a Schottenol, které se u jiných olejů vyskytují jen ve velmi malém množství nebo vůbec. Jedná se o přírodní látky, které udržují strukturu a funkci buněčných membrán a zabraňují vstřebávání části cholesterolu ze střev do krve a nevstřebaný cholesterol je tak vyloučen z těla.
  • TOCOPHEROL látka bohatá na vitamín E, arganový olej obsahuje zhruba 600mg/kg (ve srovnání olivový olej 320mg/kg, vyšší hodnoty má olej z pšeničných klíčků). Vitamín E je silným antioxydantem, který omezuje aktivitu kyslíkových radikálů – snižuje pravděpodobnost jejich vzniku. Mají příznivý účinek na organizmus zejména na snižování vzniku srdečně-cévních chorob a některých typů rakoviny.

 

 

 


Košík  

Žádné zboží

Poštovné 0,00 Kč
Celkem 0,00 Kč

Košík K pokladně

Newsletter